18 φύλλα λαζάνια με σπανάκι
1 δόση σάλτσα ντομάτα βασιλικό
600 γρ. μελιτζάνες
3/4 φλ. γάλα σόγιας
1/2 φλ. αμύγδαλα ωμά
1 παξιμαδάκι
1 ντομάτα, σε φέτες
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
Κόβω σε φέτες λεπτές τις μελιτζάνες κ τις βάζω σε μπολ με αλάτι για να τις ξεπικρίσω. Μετά από μισή ώρα τις ξεπλένω καλά.
Σε ένα μπολάκι χτυπώ το λάδι με την σκόνη σκόρδου, την ρίγανη, αλάτι κ πιπέρι κ αλείφω κάθε μελιτζάνα με το μείγμα και από τις 2 πλευρές. Τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω για περίπου 40 λεπτά στους 180 C ώσπου να ροδίσουν.
Στο μεταξύ φτιάχνω την σάλτσα. Αποσύρω από την φωτιά κ ρίχνω το γάλα κ ανακατεύω.
Χτυπώ στο μπλέντερ το παξιμάδι με τα αμύγδαλα κ τα κάνω σκόνη. Κατόπιν παίρνω ένα πυρέξ κ το λαδώνω ελαφριά.
Απλώνω λαζάνια στον πάτο. Το δικό μου χωρούσε 3 και έβαλα διπλή δόση, δηλ. 6 για να γίνει πιο μπαμπάτσικο.(έφτιαξα συνολικά 3 στρώσεις με λαζάνια, άρα χρησιμοποίησα 32=6, 63=18 συνολικά φύλλα. Μπορείτε να βάλετε μονές στρώσεις, οπότε θα χρειαστείτε 9 φύλλα, αλλά δεν θα είναι εξίσου χορταστικό!).
Μετά βάζω λίγη σάλτσα κ μελιτζάνες. Συνεχίζω με άλλες 2 τέτοιες στρώσεις.
Στο τέλος περιχύνω την υπόλοιπη σάλτσα (φροντίστε η τελευταία στρώση να είναι λαζάνια).
Τοποθετώ τις φέτες ντομάτας κ πασπαλίζω με το τρίμμα αμυγδάλου.
Καλύπτω με αλουμινόχαρτο το πυρεξάκι κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 40 λεπτά.
Κατόπιν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο κ ψήνω για άλλα 20 λεπτά να πάρει χρώμα το φαγάκι μου.
Βγάζω από τον φούρνο κ περιμένω να κρυώσει για να σερβίρω.
Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο