1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κούπες χλιαρό γάλα
μια πρέζα αλάτι
½ κούπα ελαιόλαδο
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ φέτα τριμμένη
3 κ σ γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ σ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σουσάμι
ελαιόλαδο για το ταψί
1. Σε μια λεκανίτσα βάλε τη μαγιά και το χλιαρό γάλα.
2. Πρόσθεσε το αλάτι, το ελαιόλαδο και ξεκίνα να ζυμώνεις προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι.
Θα πρέπει να πάρεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
3. Σκεπάζεις κι αφήνεις σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αυτό θα σου πάρει γύρω στη μισή ώρα.
4. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, χωρίζεις σε μπαλάκια τα οποία ανοίγεις με το χέρι σου (ή και τον πλάστη) και προσθέτοντας φέτα, λιαστές ντομάτες, βασιλικό και το πιπεράκι, πλάθεις σε στρογγυλά μικρά ψωμάκια.
5. Λαδώνεις καλά ένα ταψάκι και τοποθετείς εκεί τα ψωμάκια. Αλείφεις την επιφάνεια τους με λίγο από το λάδι που έχουν οι λιαστές ντομάτες και τα πασπαλίζεις με σουσάμι.
6. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 για 35 – 40 λεπτά.
Αυτό ήταν!!! Μόλις είναι έτοιμα τ’ αφήνεις να κρυώσουν λίγο και κατόπιν τ΄ απολαμβάνεις ποικιλοτρόπως.
Tip 1: Εκτός από σαντουιτσάκια όπως σου ανέφερα πιο πάνω, είναι ιδανικά για βούτες στην χωριάτικη σαλάτα, αλλά και για βούτες στην σαλτσίτσα του κοκκινιστού.
Τip 2: Αν σου περισσέψουν (που δε νομίζω) τύλιξε τα με διάφανη μεμβράνη, βάλτα στο ψυγείο και απόλαυσε τα και την επόμενη μέρα, αφού τα ζεστάνεις πρώτα λίγο.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο