2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό
4 κ.σ. ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 πρέζα αλάτι
3 μεγάλα μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. κανέλα
Χυμό από ½ λεμόνι
3 μεγάλα μήλα γκόλντεν κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
½ φλιτζάνι μαρμελάδα μήλο ή βερίκοκο
¼ φλιτζάνι νερό
1 ασπράδια αυγού
Φτιάχνετε τη ζύμη. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα χτυπάτε μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Αποσύρετε τη ζύμη από τον κάδο και την τυλίγετε με μεμβράνη. Την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την μεταφέρετε σε μια επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους ½ εκ. Με τη βοήθεια ενός κουπάτ κόβετε δίσκολους λίγο μεγαλύτερους από τα φορμάκια σας. Στρώνετε τη ζύμη στα φορμάκια, έτσι ώστε να καλύψετε τον πάτο και τα τοιχώματά τους. Αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνεια των φύλλων με το ασπράδι αυγού και τα καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί. Γεμίζετε τα ταρτάκια με όσπρια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Βγάζετε τα ταρτάκια από το φούρνο αφαιρείτε τα όσπρια και το αντικολλητικό χαρτί, μοιράζετε και απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και αραδιάζετε από πάνω τα μήλα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την μαρμελάδα με το νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια κάθε τάρτας.
Βάζετε τις τάρτες πάλι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 35 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Μπορείτε να φτιάξετε και σε μεγάλη φόρμα τάρτας.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο