Ένα παγωτό για όλη την οικογένεια, γεμάτο απο τη νοστιμιά της πραλίνας φουντουκιού και την πλούσια γεύση του ζαχαρούχου γάλακτος
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια σκόνη
1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
1 κουτί φυτική σαντιγί
Για το σερβίρισμα
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το εβαπορέ, το ζαχαρούχο, τη φυτική σαντιγί και τη βανίλια και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Σταδιακά προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 3 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 5 λεπτά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία χτυπήματος και παγώματος άλλες 2 φορές. Τέλος τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρετε πασπαλισμένο με χοντροκομμένα αμύγδαλα.
Αν θέλετε μπορείτε να εμπουτίσετε το παγωτό σας με λίγο χοντροκομμένο καβουρντισμένο φουντούκι.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο