Φθινοπώριασε! Και μέσα σε άκρως φθινοπωρινή διάθεση, η χρυσοχέρα Όλγα μας του Olga’s Cuisine προτείνει… ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ!
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαιντανό
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
2 μεγάλες πατάτες
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά το κρεμμύδι, τον μαιντανό, το ρύζι και 1 κ.σ χυμό λεμονιού και τα ζυμώνουμε καλά
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα
Προσθέτουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με νερό,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει
Χτυπάμε τα 2 αυγά με τον χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμάκι απο την κατσαρόλα συνεχίζοντας το χτύπημα και περιχύνουμε με το αυγολέμονο τα γιουβαρλάκια
Ανακινούμε καλά την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος! Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική! Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
ΕΓΩ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ.ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΒΡΑΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ.ΚΑΡΟΤΟ,ΠΑΤΑΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΕΤΣΙ ΤΡΩΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
εγω παλι τα κανω τελειως διαφορετικα,με καροτα,σελινο,ρυζι κ χωρις πατατες...αλλα οπως της αρεσει της καθε μιας,περι ορεξεως!!!
Ναι,ναι,σούπα!με μπόλικο ζουμί,πατάτες κ καροτακια!Α!κ σε βραστό νερό!κ γω βέρα Θεσσαλονικιας!
Λένα Τ. κι εγώ έτσι ακριβώς τα μαγειρεύω και είμαι Καβαλιωτισσα. Πρώτη φορά δοκίμασα γιουβαρλάκια στεγνά με μπόλικο δυόσμο από τα χέρια της πεθεράς μου που είναι Πελοποννησια (από την Αρκαδία συγκεκριμένα).
Πατατες στα γιουβαρλάκια? Εγω ειμαι από Θεσσαλλλονίκη και τα γιουβαρλάκια είναι το καλύτερο χειμωνιατικο φαγητο μου. ΣΟΥΠΑ όμως με ρυζι καρολίνα και αυγολέμονο, αλλα σούπα. Αυτο που στην Αθηνα τα τρωτε στεγνα δεν το συνηθισα ποτε και είμαι και παντρεμενη με Αθηναίο που γκρινιαζει για τα "ζουμια" χαχαχαχα.
Αναστασία μου κι εγώ Αθηναία είμαι, αλλά τα γιουβαρλάκια πάντα σούπα τα τρώω. Γίνεται γιουβαρλάκι χωρίς ζουμάκι για βούτες; Χαχαχαχαχα!!
Αχ με τα ζουμιά σας!! ;) Ναι πάντα βάζω πατατούλες μαζί με τα γιουβαρλάκια.Έτσι τα έχω μάθει!
Φτιάξ' τα μου εσύ και με πατατούλες (είμαι καλός μύλος, τα αλέθω όλα εγώ) και θα έρθω να με ταΐσεις Όλγα μου, μην ανησυχείς. Ζωγράφου-Καισαριανή τι είναι; Ένα τσιγάρο δρόμος (δεν καπνίζω κιόλας γμτ) :)
Εσας θα σας τα σερβίρω με μπόλικο ζουμάκι!Εγω τα τρωω στεγνούτσικα!! :) Αλλά σαν ξανθιά το φωτογράφησα το δικό μου πιάτο!
SORRY ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΕΛΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΟΤΑΝ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ????
Καλησπέρα!Τόσο εγώ όσο και η μαμα μου όπως το γράφω στην συνταγή τα κάνουμε και δεν μου έχουν διαλυθεί ποτέ στην κατσαρόλα! :)