Μένεις και εσύ σε σπίτι που έχει χτιστεί μετά το 1970; Τότε έχεις σίγουρα ανάγκη τα καλύμματα καλοριφέρ! Τα παλιά σώματα καλοριφέρ που βρίσκονται εκτεθειμένα σε κάθε δωμάτιο, δεν προσδίδουν τίποτα στο στυλ του σπιτιού σου!
Η αντικατάσταση σωμάτων καλοριφέρ είναι μία αρκετά ακριβή διαδικασία με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να την παρακάμπτουν σε μία ανακαίνιση σπιτιού.
Συνεπώς, χρειάζεται να βρεις άλλους τρόπους για να μεταμορφώσεις αυτό το σημείο σε καλαίσθητο, ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι.
Παρακάτω σου παρουσιάζουμε εντυπωσιακές και έξυπνες ιδέες για καλύμματα καλοριφέρ, ώστε να αλλάξεις τελείως το ύφος του καλοριφέρ σου!
Το μόνο που αρκεί να κάνεις στην προκειμένη περίπτωση είναι να «κρύψεις» εμφανώς το καλοριφέρ σου με ένα έπιπλο τοίχου που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο:
Οι κατασκευές με παλέτες έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες σε κάθε περίπτωση. Γιατί όχι και σε αυτή; Βάψε την παλέτα σε ό,τι χρώμα θες και δημιούργησε εντυπωσιακά καλύμματα καλοριφέρ!
Μιας και μπαίνεις στον κόπο να σκεφτείς ιδέες για να καλύψεις το καλοριφέρ σου, σου παρουσιάζουμε και μερικές ιδέες που έχουν και έναν επιπλέον σκοπό. Κρυφός φωτισμός, κρεμάστρες και συρτάρια θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις έναν έξτρα στιλάτο αποθηκευτικό χώρο για το σπίτι σου:
4. Καλύμματα καλοριφέρ μοντέρνα
Δώσε μία ξεχωριστή πνοή στο χώρο με ένα ιδιαίτερο κάλυμμα καλοριφέρ που θα αποτελεί και πρόταση. Μετέτρεψε το πιο άσχημο σημείο του δωματίου στο επίκεντρο του χώρου:
5. Καλοριφέρ- ντουλάπα – βιβλιοθήκη
Μετέτρεψε τα σώματα του καλοριφέρ που υπάρχουν σε κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτια σε ολόκληρη αποθηκευτική κατασκευή για σεντόνια και απορρυπαντικά.
Επιπλέον μπορείς να μετατρέψεις το κάλυμμα του καλοριφέρ σε μία όμορφη βιβλιοθήκη.
Με την ίδια λογική μπορείς με μία μεγάλη ξύλινη τάβλα να επεκτείνεις λίγο το χώρο του καλοριφέρ και να κάνεις ένα ωραίο σημέιο για διάβασμα δίπλα από το παράθυρο. Εναλλακτικά, μπορείς να κατασκευάσεις ένα όμορφο και ζεστό γραφείο σε εκείνο το σημείο.
Σε περίπτωση που έχεις μία ρετρό και vintage διακόσμηση στο σπίτι σου, μπορείς να κάνεις το καλοριφέρ κομμάτι αυτής. Βάψε το σώμα του καλοριφέρ σου σε έντονο χρώμα ώστε να ξεχωρίζει επίτηδες στο χώρο. Προσοχή να μην το παρακάνεις όμως!
πηγή blog.douleutaras.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο