Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Θέατρο «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» ξεκινάει ένα θεατρικό – ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα του 1828 με την παράσταση: “ΝΙ ΠΙ, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου”.
Μια θεαματική σκηνική αναδρομή στην εποχή που η πρόσφατα απελευθερωμένη από τον Τουρκικό ζυγό, Ελλάδα, πασχίζει να σταθεί στα πόδια της και να χτίσει τις βάσεις της σαν ελεύθερο πια έθνος. Ένα βασικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει το νεοσύστατο αυτό Ελληνικό κράτος, είναι η πειρατεία στα νησιά του Αιγαίου πελάγους! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μεγάλων δυνάμεων, οι καταστροφές στο εμπόριο από τους πειρατές, είναι τεράστιες! Έτσι λοιπόν, Αγγλία, Γαλλία και Ελλάδα αναλαμβάνουν δράση για την πάταξη της πειρατείας! Οι μοίρες του Ελληνικού στόλου υπό τον Ανδρέα Μιαούλη και τον Κωνσταντίνο Κανάρη ηγούνται της επιχείρησης. Ο τότε μοίραρχος Αντώνιος Κριεζής με τη στήριξη του Γάλλου Ναυάρχου Ιππόλυτου Μπυσσόν ρίχνονται στον αγώνα κι έρχονται αντιμέτωποι στη σκηνή με μυθικούς πειρατές όπως τον τρομερό Μπαρμπαρόσα και το πιστό πλήρωμα του! Ο πιο έξυπνος όμως και πανούργος πειρατής του Αιγαίου, είναι ο Νι Πι! Μαζί με τον φίλο και πλοηγό του, τον Βαρθολομαίο βάζουν πλώρη για να βρουν τον θησαυρό του “Γάντζου του Σούσουρα”, χάρτη του οποίου έχει στα χέρια του ο Νι Πι! Τι γίνεται όμως αν αυτός ο χάρτης πέσει στα χέρια του Αντώνιου Κριεζή και του Ιππόλυτου Μπυσσόν; Ή ακόμα χειρότερα… στα χέρια του Μπαμπαρόσα;
Ένα κυνήγι θησαυρού ξεκινά κι έχουν όλοι κοινό στόχο: την απόκτηση του! Ένα παιχνίδι εξουσίας, πονηριάς και διαφθοράς με μεγάλες δόσεις χιούμορ και δράσης! Μια θεαματική θεατρική παραγωγή που καθηλώνει! Με επικές ναυμαχίες, υπέροχα κοστούμια εποχής, υπέροχες πρωτότυπες μουσικές και τραγούδια, μυθικά τέρατα και γοργόνες της θάλασσας που ζωντανεύουν στη σκηνή σε μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση!
Οι εξαιρετικές ερμηνείες των 9 ηθοποιών που καλούνται να εμψυχώσουν όλους αυτούς τους ρόλους, μας μεταφέρουν το άρωμα της Ελλάδας του 1828 κάνοντας το θέατρο να μυρίζει Αιγαίο!
Σαλπάρετε μαζί μας, επάνω στο πειρατικό μας καράβι, τον “Μαύρο εκδικητή” κι ελάτε σε αυτό το μαγικό θεατρικό ταξίδι!
Ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό έργο για μικρούς και μεγάλους!
Σημείωμα του Συγγραφέα
Ποιο είναι ο νόημα της ζωής; Ο πλούτος, η δόξα ή μήπως η φιλία, ο έρωτας, η αγάπη; Πώς μπορούμε να λυτρωθούμε από το φόβο του θανάτου; Αναζητώντας «θησαυρούς»; Ή βιώνοντας μία περιπετειώδη, ελεύθερη και πλούσια σε εμπειρίες ζωή; Γίνεται η Ιστορία και το παρελθόν να γίνουν αντιληπτά μ’ έναν άλλο διαφορετικό τρόπο και να φωτίζουν τη σκέψη μας και τις πράξεις μας;
Πάντοτε ήθελα να μιλήσω στα παιδιά μου, στους μαθητές μου για όλα αυτά, αλλά όχι με νουθεσίες και διδακτισμούς, αλλά μέσα από μία ιστορία, μέσα από μία «καθαρή» περιπέτεια! Κάπως έτσι γεννήθηκε ο Νι Πι, ο πιο έξυπνος και πανούργος πειρατής του Αιγαίου και κάπως έτσι σάλπαρα κι εγώ μαζί του στον «Μαύρο Εκδικητή» στο ωραιότερο ταξίδι της ζωή μου!
Με πλήρωμα τον Βαρθολομαίο, τον Μήτσο τον Ξινόγαλο, τον Γώγο τον Ταπεινό, τον Λάκη τον Ζόρικο αντιμετώπισα καταιγίδες και σίφουνες που λυσσομανούσαν να μας βυθίσουν, μαύρα θεόρατα κύματα που χυμούσαν να μας καταπιούν, πήρα μέρος σε ναυμαχίες και σε μονομαχίες με τον μοίραρχο Κυριαζή, τον Γάλλο φιλέλληνα Μπυσσόν, πολέμησα με δαίμονες σαν τον Χασάν Μπαρμπαρόσα, συνάντησα όμορφες και σκληρές κόρες σαν τη Θεανώ τη Λύκαινα, γοητευτικές και ανήσυχες δεσποσύνες σαν τη Γαλλίδα Μαντμαζέλ Ελέν, τα έβαλα με γοργόνες και δράκους, ώσπου στο τέλος… ανακάλυψα το νόημα της ζωής!
Αν νιώθετε, πως το πάθος για περιπέτεια, εξερεύνηση και ανακάλυψη δεν έχει σβήσει ακόμα μέσα σας, αν θέλετε ζήσετε ανάμεσα σε «πειρατές», πάρτε τα παιδιά σας, τους μαθητές σας, ακονίσετε τα σπαθιά σας, ελάτε στο θέατρο, επιβιβαστείτε στον «Μαύρο Εκδικητή» και φωνάξτε με όλη σας τη δύναμη: «Μάινα τα πανιά!»
Γιώργος Χατζόπουλος
Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας
Σημείωμα του Σκηνοθέτη
Στόχος μας είναι ένα καλό και ποιοτικό θέατρο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους που τα συνοδεύουν. Ένα θέατρο για όλους. Ένα θέατρο που δεν χειραγωγεί, αλλά που παρεμβαίνει και διεγείρει με την ιστορία του τη φαντασία και την κριτική ικανότητα των παιδιών. Που τα σέβεται. Ένα θέατρο για παιδιά όπου οι μεγάλοι παρακολουθούν με την ίδια όρεξη. Που δεν το βλέπουν “για τα παιδιά” αλλά “με τα παιδιά”.
Δουλέψαμε σκληρά και δουλεύουμε ακόμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε μια Ελλάδα όπου ο σύγχρονος πολιτισμός της είναι η μελλοντική ιστορία της, είμαστε οι σημερινοί ήρωες αυτού του αύριο. Έχουμε ευθύνη ως προς αυτό, τόσο ως άνθρωποι όσο και ως καλλιτέχνες.
Φτιάξαμε λοιπόν μια παράσταση με στόχο την καλή αφήγηση και με ένα δυνατό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Αυτό που μένει τώρα για να υπάρξει η θεατρική πράξη, είστε εσείς. Οι θεατές μας. Ελάτε στο θέατρο και δεν θα σας προδώσουμε…
Βασίλης Ισσόπουλος
Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ισσόπουλος
Κείμενο: Γιώργος Χατζόπουλος
Παραγωγή: Art Τις Ει productions
Εκτελ. Παραγωγής: Τάσος Μπαρνιαδάκης
Πρωτ. μουσική: Αντώνης Ανέστης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Κοστούμια: Κατερίνα Πετρογιάννη
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Βοηθός ενδυματολόγου: Νίκος Μηνάς
Φωτισμοί: Μάνος Κόντσογλου
Επικοινωνία – Δ. σχέσεις: Έρη Χριστοφορίδου
Παίζουν:
Θοδωρής Γεωργίτσης, Δημήτρης Δανάμπασης, Μάριος Μεβουλιώτης, Ελένη Μισχοπούλου, Ηλίας Μπερμπέρης, Νοεμή Βασιλειάδου, Σταμάτης Στάμογλου, Ελένη Χρυσομάλλη, Κυριάκος Χρυσίδης
Πληροφορίες:
Πρεμιέρα: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
Χώρος: Θέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 832 060 (Θέατρο Αθήναιον) και 2310 262 051 (Θέατρο Αριστοτέλειον)
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινές για σχολεία
Εισιτήρια: 10 ευρώ γενική είσοδος, 8 ευρώ για παιδιά, φοιτητές, ανέργους, ΑμΕΑ
Προπώληση: TicketServices.gr – τηλ. 2107234567 – Καταστήματα Public
Πληροφορίες και κρατήσεις για σχολεία: 2314 014 720
Περισσότερα: https://www.facebook.com/
“ΝΙ ΠΙ, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου” απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 103 ετών!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο