Σε μια έκθεση που δημοσίευσε διαδικτυακά, οι παιδίατροι-ερευνητές εντόπισαν αυξανόμενα επίπεδα χημικών ουσιών στις χρωστικές, στα συντηρητικά και στα υλικά συσκευασίας τροφίμων.
Τα πλαστικά με κωδικούς ανακύκλωσης:
πρέπει να αποφεύγονται, αναφέρει η έκθεση.
Τα γυάλινα δοχεία ή οι συσκευασίες από ανοξείδωτο χάλυβα συνιστώνται ως οι καλύτερες επιλογές. Η επιλογή τροφών ολικής άλεσης έναντι επεξεργασμένων τροφών μειώνει επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης, καθώς και το πλύσιμο των χεριών και των φρέσκων λαχανικών κατά την προετοιμασία του φαγητού.
Περισσότερες από 10.000 πρόσθετες ουσίες που θεωρούνται «γενικά αναγνωρισμένες ως ασφαλείς» από την δεκαετία του 1950 και μετά, καθώς και τα έμμεσα πρόσθετα, όπως η κόλλα, οι βαφές και το πλαστικό στις συσκευασίες, έχουν συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναλύει τα ευρήματα αυτής της έρευνας. Αξιωματούχος του FDA τόνισε ότι η έρευνα αυτή δείχνει «λογική επιστημονική βεβαιότητα» ότι τα πρόσθετα που «γενικώς αναγνωρίζονται ως ασφαλή» δεν είναι επιβλαβή όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες.
Πηγή: https://eu.usatoday.com
πηγή για εμάς iatropedia.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο