Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει κάνει όλο και περισσότερους φίλους. Όμως, κάποια στιγμή συνειδητοποιείτε, ότι ένας από τους φίλους του μικρούς σας είναι κακή επιρροή. Και τότε αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε. Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να παρέμβετε και πότε πρέπει να αφήσετε τα πράγματα ως έχουν; Αυτά είναι μόνο από τα λίγα ερωτήματα που σας έρχονται εκείνη τη στιγμή στο μυαλό.
Αν λοιπόν, διαπιστώσετε ότι το παιδί σας λατρεύει τον φίλο του, σε αντίθεση με εσάς που δεν τον εγκρίνετε, δεν πρέπει να αντιδράσετε παρορμητικά. Καταρχήν, προσπαθήστε να καταλάβετε τι ακριβώς σας ενοχλεί και γιατί. Μήπως δεν σας αρέσει επειδή είναι μια εντελώς διαφορετική προσωπικότητα από το παιδί σας; Για παράδειγμα μπορεί να είναι ακατάστατος και να φωνάζει δυνατά, ενώ εσείς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, να έχετε μάθει να είστε πιο ήσυχοι. Ακόμα και αυτό να συμβαίνει δεν πρέπει να βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα, αντ αυτού προσπαθήστε να γνωρίσετε τους γονείς του. Μπορείτε να κανονίσετε να βγείτε για έναν καφέ μαζί με τα παιδιά σας. Με αυτό τον τρόπο, ίσως μάθετε πιο πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα του μικρού φίλου του παιδιού σας και ίσως δείτε κάποια θετικά χαρακτηριστικά του, που μέχρι πρότινος δεν τα είχατε προσέξει.
Επίσης, όταν πρόκειται για το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά, μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από άλλα. Αν για παράδειγμα ο φίλος του παιδιού σας ξεχνά να σας ευχαριστήσει, όταν του προσφέρετε ένα σνακ ή είναι λίγο ακατάστατος, αυτά είναι πολύ διαφορετικά, από ένα παιδί που προσπαθεί συνεχώς να χειραγωγεί τους συνομήλικους του ή είναι υπερβολικά προσκολλημένο με το δικό σας παιδί ή συνεχώς πληγώνει τους άλλους ανθρώπους σωματικά ή λεκτικά. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν αυτά που σας ενοχλούν είναι πραγματικά τόσο σοβαρά, ώστε να λάβετε τα μέτρα σας.
Να θυμάστε, ότι τα παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν. Έτσι και ο φίλος του παιδιού σας μπορεί να περνάει μια φάση, ή να βιώνει κάποια στρεσογόνα κατάσταση στη ζωή του, όπως η άφιξη ενός αδελφού ή ένα διαζύγιο των γονιών του. Και αν βλέπετε, ότι η συμπεριφορά του χειροτερεύει, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στην οικογένεια του, για να την ενημερώσετε και να συζητήσετε το πρόβλημα. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας, ζυγίστε τις καταστάσεις και σίγουρα στο τέλος θα πάρετε τη πιο σωστή απόφαση.
πηγή jenny.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο