Από τη διατροφολόγο Σταυρούλα Γκιουζελίδου.
Το μέλι και οι ιδιότητές του
Το μέλι είναι η γλυκιά ρευστή θρεπτική ουσία που παράγουν οι μέλισσες. Αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και πιο υγιεινά τρόφιμα, όντας εδώ και χιλιετίες ένα σπουδαίο φάρμακο της φύσης με τις κυψέλες να αποτελούν ένα από τα πλέον θαυματουργά φαρμακευτικά εργαστήρια.
Υπάρχουν πολλών ειδών μέλια και το καθένα από αυτά έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Για παράδειγμα, τα μέλια από κωνοφόρα δέντρα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα οπότε έχουν τονωτικές ιδιότητες .Τα μέλια που προέρχονται από νέκταρ είναι ανοιχτόχρωμα, ελαφρύτερα και κρυσταλλώνουν, ενώ τα μέλια από μελίτωμα είναι σκουρόχρωμα και κρυσταλλοποιούνται λιγότερο.
Δεν υπάρχει κάποιο μέλι που να θεωρείται καλύτερο από τα υπόλοιπα, οπότε το καλύτερο μέλι είναι αυτό που αρέσει στον καθένα μας.
Θεραπευτικές ιδιότητες μελιού
Αν λοιπόν το μέλι δεν άνηκε ως τώρα στις διατροφικές επιλογές για εσάς και τα παιδιά σας ίσως θα έπρεπε να το συμπεριλάβετε με οποιονδήποτε τρόπο όπως στο πρωινό, στη ζαχαροπλαστική, στα αφεψήματα , στις σαλάτες, κ.α.
Σημείωση: Το μέλι πρέπει να αποφεύγεται σε μωρά κάτω του ενός έτους καθώς μπορεί να περιέχει σπόρους Clostridium Botulinum, βακτήρια που προσβάλλουν το γαστρεντερικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσουν αλλαντίαση.
πηγή oloigiatopaidi.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο