Το πώς συνδυάζουμε τις τροφές μεταξύ τους έχει μεγαλύτερη σημασία από όσο νομίζουμε. Οι συνδυασμοί τροφίμων επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την υγεία του οργανισμού και το βάρος μας. Μπορεί να παρατηρήσουμε μεγάλη βελτίωση με μόνο μερικές απλές αλλαγές, καθώς δεν θα τρώμε λιγότερο, αλλά καλύτερα.
Ανακαλύψτε στο σημερινό άρθρο, γιατί οι 7 αυτοί, μη συνιστώμενοι, συνδυασμοί τροφίμων είναι περισσότερο σημαντικοί ακόμη και από αυτό που επιλέγουμε να βάλουμε στο πιάτο μας.
Αν ακολουθήσουμε τους παρακάτω κανόνες σε ό,τι αφορά στο συνδυασμό τροφίμων, θα έχουμε τα εξής οφέλη:
Μακροπρόθεσμα, με τον σωστό συνδυασμό τροφίμων μπορούμε να δούμε βελτίωση και σε άλλα είδη χρόνιων ασθενειών.
Ιδανικό είναι να αποφεύγετε την συνδυαστική κατανάλωση πολλών τροφών στο ίδιο γεύμα, όσο περισσότερο μπορείτε. Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσεις, γιορτές και τραπέζια με διαφορετικούς τύπους τροφίμων και ακόμη χειρότερα, υπερβολικές ποσότητες, είναι συνήθως βλαβερά για την υγεία.
Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε στους συνδυασμούς τροφίμων που βλάπτουν περισσότερο τον οργανισμό.
Τα συγκεκριμένα φρούτα, που συχνά τρώγονται ως επιδόρπιο ή ως συνοδευτικά αλμυρών τροφών, είναι εξαιρετικά επιβλαβή όταν συνδυαστούν με οποιαδήποτε τροφή.
Πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, παρόλη την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και μέταλλα, διακρίνονται για την ψυχρή φύση τους και για την υγρότητα της σάρκας τους, που μας οδηγεί στην κατανάλωσή τους με άδειο στομάχι και ξεχωριστά.
Ένα από τους πιο επιβλαβείς συνδυασμούς τροφίμων, αφού επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης και βοηθά στην πρόσληψη περιττού σωματικού βάρους, είναι ο συνδυασμός πρωτεϊνών και αμύλου.
Ο συνηθισμένος συνδυασμός κρέας με πατάτες και άλλα παρόμοια πιάτα, αν και είναι κοινά σε οποιοδήποτε μενού, δεν συνιστούν την πιο υγιεινή επιλογή. Το ιδανικό θα ήταν οι πρωτεϊνούχες ή οι αμυλούχες τροφές να συνοδεύονται από σαλάτες ή ωμά λαχανικά.
Επειδή το γάλα διαφέρει από τους υπόλοιπους τύπους πρωτεΐνης, δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με καμία άλλη τροφή. Αν το χωνεύουμε εύκολα και δεν μας δημιουργεί δυσκολία στην πέψη, πρέπει πάντοτε να το πίνουμε σκέτο.
Η συνήθεια κατανάλωσης φρούτων ως επιδορπίου, δεν είναι τόσο αθώα, όσο πιστεύουμε, ειδικά αν προηγουμένως έχουμε φάει αμυλούχες τροφές. Με αυτόν τον τρόπο, τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων ζυμώνονται στο στομάχι μας, παρεμποδίζοντας την ομαλή πεπτική λειτουργία.
Μια μερίδα πρωτεΐνης ανά γεύμα είναι αρκετή για μια ισορροπημένη διατροφή. Επομένως, δεν συνιστάται η ανάμειξη διαφορετικών τύπων, όπως κρέας με λαχανικά.
Κάθε τροφή έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που ενεργοποιούν διαφορετικές πεπτικές λειτουργίες. Αναμειγνύοντας τις τροφές, δυσκολεύουμε τις φυσικές διαδικασίες.
Τα λαχανικά όπως αναφέρει και η Δρ. Joanne L. Slavin είναι πολύ ωφέλιμα και συνδυάζονται αρκετά καλά με τις περισσότερες τροφές. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις:
Καθημερινά, πρέπει να πίνουμε 1 με 2 λίτρα νερό. Ωστόσο, πολλοί προσπαθούν να πειθαρχήσουν με τόσο λανθασμένο τρόπο, καθώς πίνουν πολύ νερό κατά τη διάρκεια των γευμάτων τους ή αμέσως μετά.
Αυτό προκαλεί βαρυστομαχιά και πρήξιμο, αφού το νερό αναμειγνύεται με τα γαστρικά υγρά και την τροφή.
Ο ιδανικός τρόπος να πίνετε νερό, είναι με άδειο στομάχι, νηστικοί, νωρίς το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα.
Τώρα που γνωρίζετε ποιοι συνδυασμοί τροφίμων δεν είναι καλοί ίσως ήρθε η ώρα ν’ αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.
πηγή meygeia.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο