Σε καταστάσεις όπου κυριαρχεί το έντονο στρες και η θλίψη, έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει μία επιρρέπεια όσον αφορά, τις γαστρεντερικές διαταραχές και την πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Σημαντικός παράγοντας, έπειτα από τη μείωση έκθεσης σε στρεσογόνες καταστάσεις, είναι μία διατροφή υψηλή σε θρεπτικά συστατικά και κυρίως διατροφή αυξημένη σε προβιοτικά.
Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι το κεφίρ δημιουργήθηκε πριν από αιώνες στα βουνά του Καυκάσου στην Ανατολική Ευρώπη κοντά στη σημερινή Τουρκία. Η λέξη κεφίρ προέρχεται από την λέξη «keif», που μεταφράζεται σε «καλό συναίσθημα».
Έρευνες έχουν δείξει ότι το κεφίρ είναι μία πλούσια πηγή προβιοτικών και μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Η αυξημένη παρουσία ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη διατήρηση καλής υγείας του σώματος.
Το κεφίρ είναι ένα προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί παρόμοια ζύμωση με το γιαούρτι. Μοιάζει λίγο με γιαούρτι, αλλά με πιο ξινή, πικάντικη γεύση. Παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια φυσική καλλιέργεια βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών που ονομάζονται «κόκκοι» κεφίρ.
Υψηλή περιεκτικότητα σε Ασβέστιο ,Βιταμίνη C ,Βιταμίνη Κ2 ,Βιταμίνη Β12 ,φυλλικού οξέος ,μαγνήσιο ακόμα και φωσφόρου.
Θετική επίδραση στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων του οργανισμού.
Τα προβιοτικά και η μαγιά στο κεφίρ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ισορροπία των υγιών βακτηρίων στο έντερο, βοηθώντας τον οργανισμό να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων για την υγεία.
Επίδραση σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος π.χ. χρόνιες εντερίτιδες.
Παρουσιάζει αυξημένες διουρητικές ιδιότητες.
Δεν επιβαρύνει τον ανθρώπινο οργανισμό θερμιδικά καθώς έχει χαμηλά λιπαρά.
Υποβοηθά την πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης και της υπέρτασης.
Εμφανίζει ενδεχόμενες αντικαρκινικές δράσεις.
Συμβάλλει στην ελάττωση της αυξημένης χοληστερόλης του αίματος.
Έχει έντονη αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
πηγή: healingart.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο