Ήθελα εδώ και καιρό να ανεβάσω αυτή τη συνταγή για απλά cupcakes βανίλιας. Μπορεί να είναι απλά, αλλά είναι πεντανόστιμα και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους! Μια υπέροχη ιδέα για κέρασμα στο πάρτι, στο σχολείο, ακόμα και στη βάπτιση!
Η επιτυχία της συνταγης είναι δεδομένη, αρκεί να ακολουθήσετε προσεκτικά τα βήματα. Θα δείτε, κάθε φορά θα τα κάνετε ακόμα τελειότερα!
Ελαφριά και πολύ γιάμι γιάμι!
Η συνταγή είναι από το www.joyofbaking.com
Υλικά:
1/2 κούπα (113 γραμμάρια) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 κούπας (130 γραμμάρια) ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλλιες σε σκόνη)
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
1 1/2 κούπα (195 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλακι του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κούπας (60 ml) γάλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε τις θήκες μας για τα cupcakes (χρησιμοποιήστε τα ειδικά χαρτάκια για να μην σας κολλήσει η ζύμη).
Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να έχετε ενα ελαφρύ και αφράτο μείγμα.
Προσθέστε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά με το μιξερ μετά από κάθε αβγό.
Προσθεστε τη βανίλια.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
Με το μίξερ σε χαμηλή ένταση, προσθέσετε με εναλλαγές το μειγμα του αλευριού και το γάλα -σε τρεις εναλλάξ δόσεις- ξεκινωντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Γεμίστε ομοιόμορφα τις θήκες σας και ψήστε για περίπου 17-20 λεπτά (μην τα παραψήσετε για να μην σας βγουν στεγνά)
Έτοιμα!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα διακοσμήσετε. Ένας από τους πιο συνηθισμενους είναι η βουτυρόκρεμα.
Υλικά:
2 κούπες (230 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα (113 γραμμάρια) βούτυρο σε θερμοκρασια δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος light
χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν θέλετε)
Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να γινει λείο. Προσθέτετε τη βανιλια. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε και ανακατέψτε σταδιακά την άχνη. Προσθέστε το γάλα και ανεβάστε το μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα και χτυπήστε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε επιπλέον γάλα ή ζάχαρη αν χρειαστεί.
Ανακατέψτε με χρωμα ζαχαροπλαστικής για να τα χρωματίσετε.
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
ποσα τεμαχια περιπου βγαινουν?
Τα ειχα κανει για τα γενεθλια του γιου μου με παρομοια συνταγη,την τριτη μερα η βουτυροκρεμα παγωνει και δεν ειναι τοσο ωραια.το μονο που μπορεις να κανεις για να σου ειναι φρεσκα να κανεις τα κεκακια να τα εχεις ετοιμα,αυτα δεν παθαινουν κατι,και την προηγουμενη μερα να τα στολισεις με την βουτυροκρεμα.μπορεις να την εχεις στο ψυγειο ετοιμη πιο νωρις,απλα να τα στολισεις την προιηουμενη μερα.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΥ,Κ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΤΕ..ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ!ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ Η ΛΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ?Κ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΟ?ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Κ ΔΕΝ ΘEΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ!! :)