Γεια σας μανούλες
Οι γαλακτοφέτες είναι ένα να γλύκισμα που αρέσει πολύ στα παιδιά! Δεν ξέρω αν μοιάζουν με τις γνωστές kinder γαλακτοφέτες, αλλά είναι ένα πολύ νόστιμο και εύκολο σνακ και πόσο μάλλον σπιτικό!!
Την συνταγή την έφτιαξε αρχικά μια μαμαδοφίλη την συνονόματη Όλγα, μόνο που εγώ άλλαξα τις αναλογίες της κρέμας για να την φέρω στα μέτρα μου.
Σας φιλώ!!!!
Για το παντεσπάνι
150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
6 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βάνίλιες
70γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
Για την κρέμα
250γρ κρέμα γάλακτος (προσοχή! όχι με λίγα λιπαρά.Εγώ χρησιμοποίησα φυτική κρέμα)
1 1/2-2 κ.σ μέλι
1 βανίλια
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέτουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη, τις βανίλιες, το κακάο, το μπέικιν, το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά
Σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα
Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ καλά να σφίξει και προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα
Ισιώνουμε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω το παντεσπάνι και το κόβουμε στην μέση
Στο ένα κομμάτι απλώνουμε την κρέμα και καπακώνουμε με το άλλο.
Με το χέρι μας παίρνουμε γύρω γύρω ότι κρέμα περισσεύει και κόβουμε σε κομμάτια
Τοποθετούμε στο ψυγείο τις γαλακτοφέτες σε ένα κλειστό τάπερ για να μην ξεραθεί το παντεσπάνι
Φωτογραφίες βήμα βήμα θα βρείτε στο olgascuisine.blogspot.gr
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Τις φτιάξαμε σήμερα, πραγματικά δεν πιστεύω ότι όσες σχολιάσαν τις φτιάξανε ακριβώς όπως ανέφερε η όλγα. Εκτελέσαμε τη "συνταγή" επ'ακριβώς με μια φίλη για τα παιδιά μας και βγήκε απίστευτη αλευρίλα στη γεύση (με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ελάχιστα λιγότερο από 150γρ) και μετά από 2 μπουκιές σε πιάνει λίγωμα (ακόμα και η κρέμα γάλακτος ήταν καμιά 10αριά γραμμάρια λιγότερη). Λυπάμαι αλλά ήταν απαίσια και σίγουρα όχι για παιδιά το κατασκεύασμα "Σπιτικές φέτες αλευρίλας" .. Για όσες βιαστούν , το ψήσιμο έγινε όπως ανέφερε και δεν υπήρχε ζυμάρι όταν τις βγάλαμε.. Φαντάζομαι δικαίωμα εδώ έχουν να γράφουν μόνο όσες επεφημούν τις "άριστες" συνταγές..
Καλημέρα κ aπo εμένα! Ευχαριστώ πολύ thn Όλγα μας που με αναφέρει. Η αλήθεια einai oti αυτές οι γάλακτοφετες κατά την ταπεινή μου γνώμη γίνονται ακόμη καλύτερες aπo αυτές που αγοράζουμε! Exω επίσης na αναφέρω oti με to που τις έφτιαξα κ τις κοινοποίησα στην ομάδα μου που διατηρώ στο facebook To όμορφο κουζίνακι, όλες μα όλες οι μανουλες μέλη ξετρελαθηκαν κ μια μετά thn άλλη τις έκαναν φέρνοντας στα δικά τους μέτρα thn συνταγή! Καλή επιτυχία σe όλες που θa τις επιχειρησουν ... Αξίζει!!
Πάντα αναφέρουμε την πηγή μας φιλενάδα! :D
Μόλις δοκίμασα, πολύ νόστιμες και εύκολες!!
Για τη μικρη μου που έχει αλλεργία στο γάλα και δεν μπορεί να φάει τις έτοιμες είναι τελειες!