Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, με πολλές παραλλαγές και έναν εκρηκτικό συνδυασμό τυριών, κρεατικών και λαχανικών.
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 κιλό μοσχάρι σε 5-6 χονδρές φέτες
4 κ.σ. ξινομυζήθρα
5-6 φέτες γραβιέρα
5-6 φέτες ντομάτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ . πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετε μόλις για 1-2 λεπτά. Βάζετε και το κρέας και σοτάρετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει αρκετά. Σβήνετε με το κρασί μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τον πελτέ. Προσθέτετε την δάφνη, τα ντοματάκια κονκασέ, το πιπέρι, λίγο αλάτι , δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου.
Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος στα δύο, τις χαράσσετε μπακλαβαδωτά από την μεριά της σάρκας και τις τηγανίζετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο ή της αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά.
Βγάζετε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζετε σε αποροφυτικό χαρτί κουζίνας. Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι . Πάνω σε κάθε μελιτζάνα βάζετε μια φέτα κρέας μαζί με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα από το κρέας, από πάνω μια φέτα ντομάτας. Πάνω από τις ντομάτες πασπαλίζετε την κανέλα, βάζετε λίγη ξινή μυζήθρα και τελειώνετε με την γραβιέρα. Βάζετε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς να λιώσουν τα τυριά.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Δοκιμάστε τη συνταγή και με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο