Για την βάση
250γρ σοκολατένια μπισκότα
100γρ βούτυρο
2 κ.σ λικέρ της αρεσκείας σας(προαιρετικα)
Για την κρέμα
3 ώριμες μπανάνες
1 γάλα ζαχαρούχο
300ml κρέμα γάλακτος
κουβερτούρα τριμμένη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο όπως ειναι με το κουτί του, την γεμίζουμε νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Στο διάστημα αυτο αν χρειαστει προσθέτουμε νερο ωστε το γάλα να ειναι πάντα σκεπασμένο
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα ενώνουμε με το βούτυρο, προσθέτουμε το λικερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια μάζα (Αν βάλουμε λικέρ αφαιρούμε 2 κ.σ απο το βούτυρο)
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή κουμπωτή φόρμα 24 εκ, στρώνουμε καλά το μείγμα του μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φετούλες, τις τοποθετούμε πάνω στην βάση μπισκότο και περιχύνουμε με την καραμέλα
Τέλος από πάνω στρώνουμε την σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Μμμ ακούγεται νόστιμο. Άλλος τρόπος για τη καραμέλα υπάρχει; Λίγο χρονοβόρο με το ζαχαρούχο μωρέ...
Πωλίνα μου καλησπέρα!Συγνώμη για την καθυστερηση.Κάποιες κοπέλες έχουν φτιάξει την καραμέλα στην χύτρα βράζοντας το ζαχαρούχο 30 λεπτά.Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει.Μπορείς όμως να βράσεις 3-4 γάλατα μαζί για 3 ώρες και να τα διατηρήσεις στο ψυγείο.Ετσι θα εχεις έτοιμη καραμέλα και για άλλα γλυκα