Καλή Χρονιά απανταχού μανούλες… Θα νομίζατε πως σας ξέχασα. Όχι, όμως, δεν είναι αλήθεια… Εδώ είμαι και μάλιστα πιο καλά από ποτέ… Πρώτα από όλα γιατί ένας νέος χρόνος ξεκινά, δεύτερον γιατί πρέπει να τον ξεκινήσουμε με αισιοδοξία και τρίτον γιατί εμείς φτιάχνουμε την μέρα μας, την νύχτα μας, το σήμερα ή το αύριο. Ελάτε λοιπόν, μιας και το σήμερα δείχνει όρεξη για γλυκό να κάνουμε cupcakes. Είναι μια συνταγή που ενώνει τα δυο άκρα στη σοκολάτα. Την λευκή με την πικρή. Το αποτέλεσμα είναι το απόλυτο μούδιασμα του ουρανίσκου (ή μήπως να το πω οργασμό;;;)
Για τα cupcakes θα χρειαστούμε:
210γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. Baking Powder
1/2 κ.γ. αλάτι
90γρ μαργαρίνη
140γρ ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα (70γρ)
120γρ λευκή σοκολάτα σε σταγόνες ή ψιλοκομμένη
1 βανίλια
240γρ γάλα φρέσκο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και βάζουμε τα χαρτάκια στην ειδική θήκη για cupcakes. Από αυτές μπορείτε να βρείτε στο ΙΚΕΑ πολύ φθηνή μαζί και χαρτάκια, ακόμα και σιλικόνης.
Καταρχήν όλα πρέπει να είναι τουλάχιστον μια ώρα εκτός ψυγείου.
Ξεκινάμε χτυπώντας το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Σε ένα μπολ έχουμε ρίξει το αλεύρι, την βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν και προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα μας λίγο από τις σκόνες, λίγο από το γάλα.
Μόλις τελειώσουμε το βγάζουμε από το μίξερ και βάζουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε με την σπάτουλα εμείς ελαφρά.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα χαρτάκια στα 3/4 περίπου.
Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, και μετά βάζουμε μια οδοντογλυφίδα, για να δούμε αν θα βγει καθαρή.
Βγαίνουν περίπου 18 τεμάχια.
Όταν τα cupcakes είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για το Γλάσο πικρής σοκολάτας θα χρειαστούμε:
110γρ πικρή σοκολάτα κουβερτούρα
50γρ κρέμα γάλακτος
1κ.γ. ρούμι
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κρέμα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να ενωθούν καλά και στο τέλος προσθέτουμε το ρούμι.
Για το Μους σοκολάτας θα χρειαστούμε:
110γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50γρ κρέμα γάλακτος
250γρ σαντιγί
Λιώνουμε τις σοκολάτες με το γνωστό πλέον τρόπο (κρέμα και σοκολάτα μαζί) και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει και με απαλές κινήσεις το ανακατεύουμε με την σαντιγί.
Μόλις είναι όλα έτοιμα λούζουμε με το γλάσο πικρής σοκολάτας τα Cupcakes και μόλις σταθεί ελαφρά, βάζουμε με κορνέ επάνω κυλινδρικά την μους από σοκολάτα..
Τα υπόλοιπα τα αφήνω επάνω σας…
Καλή σας όρεξη!
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
ακολουθω πιστα τη συνταγη αλλα η ζυμη ενω εχει ψηθει δεν γινεται αφρατο και ειναι σαν λασπωμενο και δεν φουσκωνει σχεδον καθολου, 2 στα 2 αποτυχια ειχα:(
Στελλα δεν καταλαβαινω, οταν λες λασπωμενο μηπως εννοεις πως μοιάζει λιγο με σουφλε? Ετσι ειναι γιατι εχει μεσα την σοκολάτα. Δεν ειναι μια συνηθισμενη συνταγη για αφράτο κεικ. Ειναι mud (λασπωμενο και υγρό). Σχεδόν θυμιζει σιροπιαστό!
Επειδή δεν έχω κάποιο κατάστημα ΙΚΕΑ κοντά θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω χαρτάκια που βρίσκω σε σουπερμάρκετ; Παίζει ρόλο το μέγεθος;