3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ μπέικιν
12 κ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 4 βανίλιες σκόνη
Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
Χρωματιστή τρούφα για πασπάλισμα
Για την βουτυρόκρεμα
1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ γάλα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα
Χωρίζουμε το μείγμα σε μπολ ανάλογα πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσουμε
Προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ και ανακατεύουμε καλά
Τοποθετούμε καραμελόχαρτα στα ειδικά ταψάκια και γεμίζουμε τα 2/3 με το μείγμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 20 λεπτά περίπου
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την μαργαρίνη, προσθέτουμε το γάλα, την βανίλια και σταδιακά την ζάχαρη άχνη
Μόλις κρυώσουν τα κεκάκια τοποθετούμε την βουτυρόκρεμα με κορνέ σε διάφορα σχέδια και πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα
Tip: Αν θέλουμε να φτιάξουμε και κόκκινα cupcakes στο μείγμα αυτό εκτός απο το χρώμα θα προσθέσουμε και 1-2 κουταλάκια κακάο για να μην μας βγει ροζ
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο