Δεν λένε με τίποτα να φάνε ρεβύθια; Δοκιμάστε να τους τα κάνετε σουτζουκάκια και θα δείτε πώς θα τρελαθείτε όλοι!
500 γρ ρεβύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 κ.σ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. κύμινο
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα
1 κουτί ντοματοχυμό (400γρ)
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
1 κ.γ ζάχαρη
Λίγο κύμινο
Αλάτι-πιπέρι
Βάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό με λίγη μαγειρική σόδα
Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα αλέθουμε στο μούλτι
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και τα ζυμώνουμε
Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε το κρασί, το ντοματοχυμό, λίγο κύμινο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά
Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια, τα αφήνουμε να πάρουν μα βράση και αποσύρουμε απο την φωτιά
Σερβίρουμε με πιλάφι
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
τα βαζουμε στο μουλτι ενω δεν τα εχουμε βρασει πριν?
Φουσκωμένα απο το βραδυ μόνο.Δεν τα βράζουμε
απιθανη σκεψη!!μπραβο!!!