3 μελιτζάνες
6 μέτρια κολυκυθάκια
4 πιπεριές Φλωρίνης
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 πρασινη πιπεριά (για σαλάτα)
400 γρ χυμό ντομάτας (συμπυκνωμένο)
4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
500 γρ κριθαράκι ψιλό
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ ρίγανη ξερή
1 κ.σ δυόσμο ξερό (προαιρετικά)
πηγη: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr
1. Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες πολύ καλά. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στο νερό για μια ώρα. Εγώ αλλάζω το νερό 2 φορές.
2. Λίγο πριν να είναι έτοιμες οι μελιτζάνες προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα και ξεκινάμε να κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μικρά καρέ (κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης και κρεμμύδια).
3. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε.
4. Την πράσινη πιπεριά τη θέλω για το άρωμα της και όχι για τη γεύση της (μου πικρίζει) οπότε την κόβουμε στα 4 και την προσθέτουμε και αυτή
5. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε έτσι, χωρίς νερό, για 45 λεπτά περίπου. Θα χρειαστεί να ανακατέψουμε 2 φορές ακόμη
6. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε πρώτα το κριθαράκι. Το ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, ρίγανη, δυόσμο αν σας αρέσει και βραστό νερό τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό και 1.5 δάχτυλο ακόμη. Σκεπάζουμε το σκέυος ή καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θέλουμε να έχει μπόλικο ζουμάκι για να το «πιει»
Το προτιμώ σε θερμοκρασία δωματίου. Του πηγαίνει πολύ το φρέσκο κρεμμυδάκι και τριμμένο καρύδι
Ονομάζομαι Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Δουλεύω στον τραπεζικό τομέα και είμαι η μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών.
Ο ερχομός του πρώτου μου παιδιού με έκανε να θέλω να προσφέρω στην οικογένειά μου ό,τι το καλύτερο. Αυτό έχει να κάνει και με τη διατροφή, καθώς πάντα ήμουν οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Η μαγειρική υπήρχε στη ζωή μου από πολύ νωρίς. Θυμάμαι πως όταν δοκίμαζα κάτι και μου άρεσε πάντα ρωτούσα «πώς το έκανες;».
Οι συνταγές που παρουσιάζω στο blog μου είναι δικές μου και όχι παραλλαγές άλλων. Στόχος μου εκτός από το εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα, είναι η ορθή χρήση υλικών, ο εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος καθώς και ο σωστός συνδυασμός των τροφικών ομάδων. Τέλος, θεωρώ ότι το φαγητό είναι απόλαυση. Τα υγιεινά φαγητά μπορούν να είναι και πολύ νόστιμα!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο