Για τα καραμελωμένα μήλα
6 μήλα κομμένα σε φέτες
3 κ.σ μαργαρίνη(ελέγχουμε να είναι νηστίσιμη)
8 κ.σ ζάχαρη
Κανέλα & γαρύφαλλο σκόνη
Για το κέικ
1 1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν
650γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα ή σταφίδες(προαιρετικά)
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα μήλα, κανέλα, γαρύφαλλο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν
Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια ή τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή κουμπωτή φόρμα ή ταψάκι 28εκ, στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, αδειάζουμε τα καραμελωμένα μήλα και από πάνω το μείγμα του κέικ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
Βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσει το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε την λαδόκολλα
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο