Βελούδινη, με υπέροχα τρυφερή επίγευση στο λαιμό και φυσικά απίστευτα χορταστική. Ότι πρέπει για μια κρύα χειμωνιάτικη ημέρα!
2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 1/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
4 κουτ. σουπ. ξινόγαλο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φύλλα δύσμού ή μαϊντανού
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφαιρείτε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
Πλένετε τις πατάτες κάτω από άφθονο κρύο νερό μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό και όχι θολό. Σουρώνετε τις πατάτες. Ρίχνετε το ζωμό στην κατσαρόλα, προσθέτετε τις πατάτες αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και το φύλλο δάφνης.
Αφήνετε το μείγμα να βράσει, αφαιρείτε τυχόν αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι. Σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να λιώνουν, περίπου για 30 λεπτά. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης.
Πολτοποιείτε με προσοχή το μείγμα στο μπέλντερ ή κατευθείαν στην κατσαρόλα με ραβδομπέλντερ.
Ζεσταίνετε την σούπα και σερβίρετε σε καυτά μπολ. Περιχύνετε κάθε μπολ σούπας με 1 κ.σ. ξινόγαλο, πασπαλίζετε με λίγα φύλλα δυόσμου ή μαϊντανού.
Aν θέλετε ακόμα πιο στιβαρή γεύση στην σούπα σας σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι λίγο μπέικον ή σύγκλινο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο