Σύμφωνα με τη Daily Mail, η παρακάτω φωτογραφία από έναν υπέρηχο 4D είναι ανησυχητική.
Το μωράκι φέρνει το χέρι του στο πηγούνι του, κάτι που σημαίνει πως αισθάνεται στρεσαρισμένο.
Η εικόνα αποτελεί κομμάτι μίας έρευνας που απεικονίζει μωρά να αγγίζουν το πρόσωπό τους συχνότερα όταν οι μητέρες τους αισθάνονται άγχος, απελπισία ή στρες.
Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Durham και του Lancaster πιστεύουν πως τα μωρά αυτά αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες τους – και προσπαθούν να ηρεμήσουν με τη δύναμη της αφής.
Παρόλο που προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι τα μωρά αντιλαμβάνονται το στρες μέσα από την κοιλιά, αυτή θεωρείται η πρώτη φωτογραφική απόδειξη.
Η ερευνήτρια Nadja Reissland από το πανεπιστήμιο του Durham εξέτασε 15 μέλλουσες μαμάδες με έναν 4D υπέρηχο, τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.
Σε αντίθεση με τις δισδιάστατες, χαμηλής ποιότητας εικόνες των άλλων υπερήχων, τα 4D μηχανήματα ενώνουν εικόνες από διαφορετικές λήψεις και δημιουργούν καθαρές, τρισδιάστατες φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια αυτές περνούν στην 4η διάσταση μέσω βίντεο.
Οι μέλλουσες μαμάδες ερωτήθηκαν σχετικά με τα επίπεδα του στρες τους τον μήνα που ήταν προγραμματισμένο να κάνουν τον υπέρηχο και τα βίντεο έπειτα εξετάστηκαν για να δουν οι επιστήμονες πόσο συχνά τα μωρά άγγιζαν το πρόσωπό τους.
Συνολικά, τα οκτώ κορίτσια και τα επτά αγόρια, το έκαναν αυτό 342 φορές.
Όσο πιο αγχωμένη ήταν η μητέρα, τόσο περισσότερο ακουμπούσε το μωρό το μέτωπό του.
Η Δρ. Reissland πιστεύει πως τα μωρά αυτά αισθάνονταν την αύξηση της κορτιζόλης στις μαμάδες τους, της ορμόνης που ευθύνεται για το στρες.
Η έρευνα αποκάλυψε επίσηης ότι τα μωρά που αντιλαμβάνονταν την αύξηση αυτή χρησιμοποιούσαν περισσότερο το αριστερό τους χέρι για να αγγίξουν το πρόσωπό τους.
Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι σημαντικό επειδή οι διαταραχές όπως η υπερκινητικότητα και η έλλειψη προσοχής, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια εμφανίζονται συχνότερα σε αριστερόχειρες.
«Οι περισσότερες μητέρες είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αλλά ορισμένες θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να μειώσουν το στρες τους», είπε η Δρ. Reissland.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο