¼ κιλό βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύετε τη ζύμη με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνετε ελαφρά.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πιέζετε λίγο το ένα ώστε να κάνει μια λακκούβα, ρίχνετε μέσα τη λιωμένη αλλά σχετικά κρύα σοκολάτα κουβερτούρα και ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σχηματίστε με τα κομμάτια της ζύμης δύο μακρόστενους κυλίνδρους μήκους περίπου 20 εκ.: έναν ανοιχτόχρωμο (βανίλια) και έναν σκουρόχρωμο (σοκολάτα). Τους τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τους στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μοντάρετε τα μπισκότα. Βγάζετε τους κυλίνδρους της ζύμης από το ψυγείο, με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια κόβετε κάθε κύλινδρο κατά μήκος σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγετε το κάθε κύλινδρο σε μακρόστενο φύλο μήκους πάχους περίπου ½ εκ. Παίρνετε τα σοκολατένια φύλλα και τα βάζετε πάνω από κάθε φύλλο βανίλιας. Πιέζετε ελαφρά να κολλήσουν τα φύλλα. Τυλίγετε κάθε διπλό φύλλο σε σφιχρό ρολό. Τυλίγετε τα ρολά σε μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.
Καλύπτετε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Κόβετε με το μαχαίρι κάθε ρολό σε φέτες πάχους ½ εκ. και τις αραδιάζετε στις λαμαρίνες αφήνοντας μεταξύ τους κενό περίπου 5 εκ. Ψήνετε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για περίπου 8 -10 λεπτά. Βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρα.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο