(6 μερίδες)
Για την κρέμα
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε σαντιγί
Για τη σάλτσα φράουλα
2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες
3κ.σ. ζάχαρη καστανή
χυμό ενός λεμονιού
2κ.σ. κονιάκ
Για το πασπάλισμα
4 κ.σ. τριμμένη σοκολάτα
3 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
3 κ.σ. φουντούκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
• Φτιάχνετε τη σάλτσα φράουλα. Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και ρίχνετε τις φράουλες, το χυμό από το λεμόνι και την καστανή ζάχαρη. Τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά και με μια σπάτουλα σιλικόνης ή μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύετε για 3 λεπτά.
• Μόλις το μείγμα πάρει βράση μα αρχίστε να πιέζετε με τη σπάτουλα λίγο τις φράουλες να λιώσουν. Μετά από 1 λεπτό αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε το κονιάκ. Ανακατεύετε με τη σπάτουλα καλά. Οι φράουλεςδεν πρέπει να λιώσουν τελείως. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει τελείως.
• Φτιάχνετε την κρέμα. ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι και την σαντιγί και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους ξηρούς καρπούς.
• Παίρνετε 4 βαζάκια κάνετε εναλλάξ στρώσεις από σάλτσα φράουλας, κρέμα γιαουρτιού και ξηρούς καρπούς μέχρι να γεμίσουν τα βαζάκια, τελειώνοντας με σάλτσα φράουλας. Πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Το καλοκαίρι μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή με βερίκοκα
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο