½ κιλό κιμά γαλοπούλας
½ κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κ.γ. κάρυ
4 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 ψωμάκια για μπέργκερ λευκά ή ολικής άλεσης
Για το σερβίρισμα
Φέτες αγγουριού
Ροδέλες κρεμμυδιού
Φρέσκο μαϊντανό
οδέλες πιπεριάς τσίλι (προαιρετικά)
4 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα
• Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρυ, τον κόλιανδρο, τον κρόκο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά. Χωρίζετε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάθετε 4 μπιφτέκια.
• Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε σε ένα τηγάνι για ένα λεπτό από την κομμένη πλευρά τους.
• Φτιάχνετε το μπέργκερ ως εξής: βάζετε το κάτω μέρος από το ψωμάκι, επάνω απλώνετε 1 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα, βάζετε λίγα φύλλα μαϊντανού, το μπιφτέκι, ακόμα λίγα φύλλα κόλιανδρου, λίγες ροδέλες κρεμμυδιού, φέτες αγουριού, λίγες ροδέλες πιπεριάς και σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι από το ψωμάκι.
Εκτός από γλυκόξινη σάλτσα μπορείτε να βάλετε και μια ωραία πικάντικη μουστάρδα ντιζόν ή μαγιονέζα με μουστάρδα ντιζονέζ.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο