Το κοφινάκι ΒΑΛΜΑ είναι ένα λευκό γίδινο τυρί σε άλμη, με τη φόρμα που είχε το παραδοσιακό κοφινάκι των παλαιών τυροκόμων. Έχει μια ελαφρώς πιπεράτη, υφάλμυρη γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι ατελείωτοι οι τρόποι χρήσης αυτού του πραγματικά ξεχωριστού τυριού.
για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια
1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
2 αυγα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
1 1/2 κ.σ ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι
1 κουτάκι σόδα
Ελαιόλαδο
για την γέμιση
2 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
250γρ τυρί κοφινάκι τριμμένο
πιπέρι
ρίγανη
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
Χωρίζουμε τον κιμά σε 10-12 κομμάτια. Παίρνουμε ενα ενα το κάνουμε μπάλα, το βάζουμε πάνω σε ενα κομμάτι λαδόκολλα και με το χέρι μας το πατάμε μέχρι να λεπτύνει αρκετά (όσο ένα πιάτο πάστας)
Στο κέντρο βάζουμε λίγη γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες (σαν καλτσόνε)
Αφαιρούμε το χαρτί, πατάμε τον κιμά γυρω γυρω να κλείσει καλά, του διορθώνουμε λίγο το σχήμα και το τοποθετούμε το μπιφτέκι σε μια λαμαρίνα,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα
Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα μπιφτέκια
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς,για 40 λεπτά περίπου
Tip: Αντί για τον φούρνο μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο