2 ¼ φλιτζ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
½ φλιτζ. τσαγ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
¾ φλιτζ. τσαγ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας
½ φλιτζ. τσαγ. ηλιέλαιο
2/3 φλιτζ. τσαγ. γάλα πλήρες αγελαδινό
1 κουτ. γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 / 160 στον αέρα. Παίρνετε ένα ταψί για μάφιν με 12 θέσεις, τις οποίες έχετε ντύσει με χάρτινες θήκες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα δάκρυα σοκολάτας με αυγοδάρτη.
Σε άλλο μπολ ενώνετε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τα αυγά, χτυπώντας πάλι με αυγοδάρτη, μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε το μείγμα υγρών υλικών για να γίνει η ανάμειξη τους πιο εύκολα, χωρίς να τα ανακατέψετε υπερβολικά. Αναμειγνύετε απαλά, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν, χρησιμοποιώντας μία ξύλινη κουτάλα. Μην ανησυχείτε αν σχηματιστούν μερικοί σβόλοι γιατί θα διαλυθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Τοποθετείτε μια κουταλιά από το μείγμα στις θήκες ψησίματος. Ψήνετε για 20’-25’ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Αφήνετε τα μάφιν στο ταψί για 5’ αφού τα αποσύρετε από τον φούρνο. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς και σερβίρετε.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο