1 φλιτζάνι γιαούρτι 2%
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα σκληρή
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 αυγά
2 ¾ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
Για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού
2 κ.σ. νερό
1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
1 κ.σ. σουσάμι
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Την αφήνετε 30’ στο ψυγείο.
Πλάθετε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια με τη ζύμη, τους δίνετε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρογγυλό και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το νερό και τον κρόκο αυγού και με ένα πινέλο αλείφετε τα τυροπιτάκια. Πασπαλίζετε τα μισά με το μαύρο σουσάμι και τα υπόλοιπα με το σουσάμι.
Ψήνετε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο