2 μήλα granny smith καθαρισμένα και τριμμένα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κανέλα
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
1 φλιτζάνι μαρμελάδα μήλο
Για την επικάλυψη
3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, και την κανέλα. Προσθέτετε τα μήλα και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, το ξινόγαλο και το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη.
Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης, να ενσωματωθούν τα υλικά και να πάρετε έναν ομοιγενή χυλό.
Παίρνετε ένα ταψί για μάφινς 12 θέσεων και βάζετε στις εσοχές του ειδικές χάρτινες φόρμες για μάφινς. Γεμίζετε κάθε θήκη μέχρι τη μέση με τη ζύμη, στη συνέχεια βάζετε μια κουταλιά μαρμελάδα μήλου και γεμίζετε μέχρι τα ¾ του ύψους τους.
Ψήνετε τα μάφινς σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνειά τους με το βούτυρο τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα μάφινς να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο ταψί και κατόπιν τα ξεφορμάρετε και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο