Για τη ζύμη
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
2/3 φλιτζάνι κρύο νερό
½ κουτ.γλυκ. ζάχαρη
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
½ φακελάκι ξηρή μαγιά
2 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για από πάνω
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μαύρo πιπέρι
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
Για το σερβίρισμα
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Φτιάχνετε τη ζύμη. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε το χλιαρό νερό και τη μαγιά, και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύετε το κρύο νερό με τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί ζάχαρη και το αλάτι.
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ 5 ¼ φλιτζάνια αλεύρι και σχηματίζετε μια λακκούβα στη μέση. Αδειάζετε το μείγμα της μαγιάς και των υγρών και αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας για 5 – 7 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να πάρετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη, περίπου 10 – 12 λεπτά. Αν η ζύμη εξακολουθεί να κολλά στα χέρια σας προσθέτετε λίγο από το αλεύρι που κρατήσατε.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και τα πλάθετε σε μπάλες. Τις αλευρώνετε ελαφρά και της αφήνετε σκεπασμένες με βαμβακερή πετσέτα να τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά πιέζοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να «σπάσει», για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα μέχρι ο κιμάς να πάρει ένα σκόρο χρώμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε την πίτσα. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί 2 στρογγυλά ταψάκια για πίτσα 20 εκ. Αδειάζετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρετε τη βάση της πίτσας στα ταψιά.
Απλώνετε στις βάσεις της ζύμης την σάλτσα και στη συνέχεια σκορπίζετε τον κιμά. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε την πίτσα για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Αποσύρετε από το φούρνο, κόβετε ακτινωτά σε κομμάτια, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο