Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που η γεύση τους είναι αρκετά πικάντικη, και μοσχομυρωδάτη… Δοκιμάστε τα!
3 1/4 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ.γ. σόδα
3/4 κούπας βούτυρο εκτός ψυγείου μαλακό
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. ginger
1 κ.σ. κανέλα
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1/2 κούπα μελάσα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και την μελάσα, και μόλις αφρατέψει προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Όταν έχουμε το αφράτο αυτό μείγμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε με την σπάτουλα μέχρι να δέσουν. ΑΝ έχουμε μίξερ με ζυμωτήριο, το χτυπάμε για λίγο να γίνει μια απαλή ζύμη που θα ξεκολλά από τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε την ζύμη μας σε μια μεμβράνη και την τυλίγουμε καλά. Την αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεί και έπειτα ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα. Τα ψήνουμε στους 170 για περίπου 12 με 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο και το πάχος τους.
Για να διακοσμησουμε παραδοσιακά τα μπισκότα μας, θα χρειαστούμε 1 ασπράδι αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου, μια κούπα άχνη, και λίγη εσάνς βανίλιας! Τα χτυπάμε καλα και με ενα λεπτό κορνέ, σχηματίζουμε διάφορα επάνω!
Καλή επιτυχία
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Την ίδια ζύμη μπορώ να την ανοίξω σε φύλλο κ να σχεδιάσω σπιτάκια;Σε τι πάχος ανοίγω το φύλλο;Ψήσιμο στις αντιστάσεις πάνω κάτω ή αέρα;Το ταψί σε ποια θέση συον φούρνο;ευχαριστώ πολύ.λέω να τα δοκιμάσω το απογευμα κιόλας
Καλημέρα! Ναι μπορείτε να κάνετε και σπιτάκι με αυτη την ζύμη.. Εγώ το ψήνω στον αέρα, μεσαία σχάρα. Για να μην σας αλλοιωθεί το σχήμα, αφήστε την ζύμη περισσότερο στο ψυγείο, και όταν την ανοίξετε, και την ψήσετε να το κάνετε με γρήγορες κινήσεις... να μην είναι ζεστή η ζύμη όταν μπει στο φούρνο.