Η πιο τέλεια συνταγή για υπέροχο ζουμερό γιουβέτσι με θαλασσινά!!
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
1 πακέτο κριθαράκι ψιλό
1 μικρό κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο αγελαδινό
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι μαζί με το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Αφαιρείτε το σκόρδο και προσθέτετε το κριθαράκι. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνετε με το ένα φλιτζάνι κρασί.
Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και αφήνετε να αρχίσει σιγά -σιγά να βράζει το κριθαράκι. Μόλις δείτε ότι απορροφά τα υγρά του, το «ποτίζετε» με λίγο νεράκι εναλλάξ με το υπόλοιπο κρασί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μετά από δέκα λεπτά προσθέτετε τα ντοματάκια και συνεχίζετε το βράσιμο για 7-8 λεπτά.
Μόλις δείτε το κριθαράκι να αρχίζει να χυλώνει ρίχνετε τις γαρίδες, το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε απαλά το κριθαράκι το οποίο πρέπει να έχει το ζουμάκι του. Το σερβίρετε αμέσως αφού πασπαλίσετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και άλλα θαλασσινά όπως μύδια ή ψιλοκομμένο καλαμάρι.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο