1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
1 ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
4 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. τυρί κρέμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μουσκεύετε στο κρασί τα μανιτάρια πορτσίνι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά να γυαλίσει.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να απελευθερώσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτετε το ρύζι και μαγειρεύετε μέσα στα ζουμιά που έχουν απελευθερωθεί.
Προσθέτετε το ζωμό κουταλιά – κουταλιά, ανακατεύετε και περιμένετε να απορροφηθεί όσο περισσότερος ζωμός μέχρι να προσθέσετε την επόμενη κουταλιά. Ενδιάμεσα ρίχνετε τα μανιτάρια μαζί με το κρασί. Η διαδικασία αυτή θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά.
Μετά τα 20 λεπτά, όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο