1 πακέτο ταλιατέλες
1 ½ φλιτζάνι καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ τα καρύδια και το σκόρδο και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και την κρέμα και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
Σουρώνετε τις ταλιατέλες και όπως είναι ζεστές τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα, προσθέτετε τα 2/3 της σάλτσας και ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω, πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.
Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με αμύγδαλα ασπρισμένα και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο