½ πακέτο κριθαράκι μέτριο
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ. κάπαρη
1 κ.γ. άλμη από την κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 κρεμμυδάκια τουρσί κομμένα σε φέτες
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού χοντροκομμένα
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο το αλάτι το πιπέρι, την άλμη από την κάπαρη, ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το ξεπλένετε, το στραγγίζετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε την κάπαρη, τα κρεμμυδάκια τουρσί, τα φύλλα μαϊντανού και την σάλτσα και ανακατεύετε καλά να ενωθούν υλικά.
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα πιατέλα και σερβίρετε.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο