Δεν ξέρω για εσάς εγώ πάντως λατρεύω το φιστικοβούτυρο, να φανταστείτε το τρώω με το κουταλάκι! Είναι αλήθεια ότι τις έχει τις θερμίδες του, αλλά τουλάχιστον είναι καλής ποιότητας! Το αγοραστό θα έχετε παρατηρήσει ότι περιέχει ζάχαρη, πρόσθετα έλαια κτλ. Γιατί λοιπόν να μην φτιάχνουμε το δικό μας; Το εμπλούτισα με ελάχιστη αγαύη, λίγο κακάο κ κανελίτσα κι έγινε μούρλια! Η συγκεκρινένη ποσότητα είναι μικρή. Διπλασιάστε, αν θέλετε μεγαλύτερη. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!
Αν έχετε μικρό μπλέντερ, προσοχή μην το κάψετε.
1 φλ. αλατισμένα κ ψημένα φιστίκια
1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. κακάο
λίγη κανέλα
Βάζω στο μπλέντερ τα φιστίκια κ τα χτυπώ. Σταματώ κάθε τρεις κ λίγο κ για να ξεκουραστεί το μηχάνημα κ να μην καεί κ για να καθαρίσω τα τοιχώματα. Στην αρχή θα είναι σαν σκόνη. Σιγά σιγά καθώς θα απελευθερώνονται τα έλαια των φιστικιών θα γίνεται βούτυρο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε κ αν θέλουμε αυξάνουμε τις ποσότητες ανάλογα τα γούστα μας. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βαζάκι. Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο