Λαχταριστό σορμπέ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η φράουλα είναι ένα από τα πιο αγαπητά φρούτα για την παρασκευή παγωτών και σορμπέ
1 κιλό φράουλες φρέσκες
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι νερό
Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε μία μεσαία κατσαρόλα και τα βράζετε τα σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα σιρόπι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείστε τα κοτσάνια με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Βάζετε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το σιρόπι που έχει κρυώσει και ανακατεύτε με έναν αυγοδάρτη.
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το παρασκευάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Αδειάζετε το σορμπέ σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη καλυμμένο με μεμβράνη μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Τα σορμπέ φρούτων είναι καλή λύση για όσους ακολουθούν μια χαμηλή σε λιπαρά διατροφή και δεν περιέχουν λιπαρά, όπως τα υπόλοιπα παγωτά. Έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το σορμπέ λιώνει πιο εύκολα από το παγωτό, οπότε πρέπει να το σερβίρετε αμέσως μόλις το βγάλετε από την κατάψυξη.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο