8 τoρτίγιες
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μέτρια μακρόστενα κομμάτια
2 νtομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε κύβους
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.γ. κοπανιστή
½ ώριμο αβοκάντο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, χοντροκομμένο
8 φέτες λάιμ
Αδειάζετε στο μπλέντερ την κοπανιστή μαζί με το γιαούρτι , το αβοκάντο, ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πολτοποιείτε έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Αδειάστε σε ένα μπολ και προσθέτετε τον μαϊντανό. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί και αραδιάζετε τις ντομάτες και τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ζεσταίνετε ελαφρά τις πιτούλες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνετε στην επιφάνεια του μια στρώση από το μείγμα κοπανιστής και αβοκάντο. Αραδιάζετε μερικές ψητές μελιτζάνες, τις ντομάτες, λίγο αβοκάντο φρέσκο και τις φέτες λαιμ . Τυλίγετε και σερβίρετε αμέσως.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο