500 γρ. λινγκουίνι
500 γρ. άσπρα μανιτάρια (χωρίς τα ποδαράκια τους)
10 γρ. πορτσίνι (προαιρετικό,αλλά σας τα συνιστώ!)
1/2 φλ. καρύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
3/4 φλ. ζωμός από τα βραστα ζυμαρικά
Μουλιάζω σε κρασί/νερό τα πορτσίνι για τουλάχιστον 2 ώρες.
Καθαρίζω τα μανιτάρια κ τα πολτοποιώ στο μπλέντερ να γίνουν νια νια!
Τα μεταφέρω σε ένα βαθύ ανττικολλητικό τηγάνι.
Κατόπιν πολτοποιώ τα σκόρδα, το κρεμμύδι κ τα ρίχνω και αυτά στο τηαγάνι.
Σουρώνω τα πορτσίνι κ τα ψιλοκόβω.
Τα προσθέτω και αυτά κι αρχίζω να τα μαγειρέυω σε μέτρια φωτιά. Δεν βάζω νερό.
Ανακατεύω τακτικά κ προσθέτω μόνο 2-3 κουταλιές από το κρασί που μούλιασαν τα πορτσίνι.
Αλατοπιπερώνω κ όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά, ρίχνω το ελαιόλαδο κ το αλεσμένο καρύδι.
Ανακατεύω καλά κ αποσύρω από την φωτιά.
Μαγειρεύω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πριν τα στραγγίσω κρατώ 1 φλιτζάνι από τον ζωμό μέσα στον οποίο βράζουν.
Ρίχνω τα 3/4 στην στεγνή σάλτσα των μανιταριών για να πάρει υγρασία κ να υποδεχθεί τα μακαρόνια. Ανακατεύω καλά κ προσθέτω κ τα λινγκουίνι. Ίσως να χρειαστεί κ το υπόλοιπο 1/4 του ζωμού.
Σερβίρω αμέσως, αφού πασπαλίσω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ λίγο μαϊντανό. Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο