Όλοι έχουμε μια κονσέρβα τόνου στο σπίτι, που θέλουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αξιοποιήσουμε ώστε να έχουμε ένα εύκολο, γρήγορο και χορταστικό γιουβετσάκι τόνου
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
3 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένες
2 ντομάτες μεγάλες ώριμες
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
2 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε την ντομάτα, τη δάφνη, το μπαχάρι, τον τόνο τον πελτέ, 2 ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε πολύ καλά.
Μόλις η σάλτσα πάρει βράσει προσθέτετε το μακαρονάκι και βράζετε για 8 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε το γιουβέτσι να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα προσθέστε στη σάλτσα λίγη ξαλμυρισμένη κάπαρη.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο