Πριν λίγες μέρες που βρέθηκα στην Αθήνα, είχα μεταξύ άλλων την ευκαιρία να μάθω περισσότερα για την πρωτοβουλία Ben’s BeginnersΤΜ, η οποια έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους γονείς να μαγειρεύουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους. Τα παιδιά αναπτύσσουν έτσι υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλά και εξοικειώνονται με τη μαγειρική – μια δεξιότητα που θα τους είναι χρήσιμη για όλη τους τη ζωή!
Εκτός του ότι το καταδιασκεδάσαμε και γελάσαμε με την καρδιά μας, καθώς μαγειρέψαμε τρία φανταστικά πιάτα με ρύζι UNCLE BEN’S® (πιο κάτω ακολουθεί η συνταγή της ομάδας μου), υπό την καθοδήγηση του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου -ο οποίος πριν λίγους μήνες έγινε για 2η φορά μπαμπάς και τον βρήκα πραγματικά πολύ ευαισθητοποιημένο στο κομμάτι της παιδική διατροφής- ανταλλάξαμε απόψεις και συμβουλές σχετικά με το κομμάτι της παιδικής διατροφής.
Κρατάω κυρίως τα παρακάτω για να τονίσω και εγώ με τη σειρά μου πόσο σπουδαίο είναι να βάζουμε τα παιδάκια μας στην κουζίνα:
Η ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή των παιδιών στη χώρα μας είναι επιτακτική καθώς σε Πανελλαδική μελέτη σε μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 9-12 ετών (μελέτη GRECO, 2009), φάνηκε ότι 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ως ένας από τους κύριους λόγους παιδικής παχυσαρκίας αναδείχθηκε η χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, που προκύπτει μεταξύ άλλων και από την αναφερόμενη έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία σπιτικού φαγητού.
Το UNCLE BEN’S®, με μία σειρά από ενέργειες, ευαισθητοποιεί τους γονείς σε θέματα καθημερινής διατροφής της οικογένειας εστιάζοντας στη διασκεδαστική πλευρά της μαγειρικής! Στο πλαίσιο του προγράμματος:
Στις 20 Οκτώβρη θα γίνει η ανάδειξη των νικητών, όπου ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 3.000€ μετρητά, ενώ ο 2ος και 3ος από 1.000€
250γρ. ή 2 σακουλάκια ρύζι Basmati Uncle Ben’s
150γρ. ζάχαρη
3 αυγά + 1 κρόκο
1 κ. σ. κανέλα + 1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού και ο χυμός του
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
βούτυρο για τα φύλλα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Βάζουμε το ρύζι να βράζει. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε ξανά. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και περιμένουμε να «τραβήξει» λίγο τα υγρά.
Σημ. Αν δούμε πως το μείγμα έχει πολλά υγρά, το σουρώνουμε.
Λιώνουμε λίγο βούτυρο και με ένα πινέλο βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί. Βάζουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε έξι φύλλα.
Στο κέντρο βάζουμε τη μισή γέμιση. Διπλώνουμε τις τέσσερις άκρες του φύλλο και βάζουμε το «πακετάκι» στο ταψί με την πλευρά που είναι το δίπλωμα να ακουμπάει στο ταψί (για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο).
Κάνουμε και δεύτερο πακετάκι με το υπόλοιπο μίγμα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο C φούρνο για 35′.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο