1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
1 κιλό πράσα -μόνο το άσπρο μέρος- σε λεπτές ροδέλες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο+για το άλειμμα των φύλλων
300γρ φέτα τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Προσθέτουμε τον μαιντανό, τον άνηθο, την φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να λιώσουμε την φέτα
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα λαδώσουμε ένα ένα ξεχωριστά, απλώνουμε την γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα ένα ένα
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Τα έτοιμα φύλλα τα ραντίζω με νερό λίγο όπως τα στρώνω στην πίτα γιατί έχουν λιγότερη υγρασία από το σπιτικό φύλλο και μπορεί να βγουν λίγο σκληρά στο ψήσιμο.
Και διδυμομαμά και έχεις χρόνο για τέτοια νόστιμη πίτα? Φαίνεται τέλεια!