1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο (ολόκληρο)
3 φιλέτα από μπούτι (στο σύνολο μας το κρέας στηθος+μπούτι βγαίνει περίπου 1100-1200γρ)
15 γρ. αλάτι
1 κ.γλυκού μπούκοβο γλυκό
1 κ. γλυκού ξερό κρεμμύδι (αφυδατωμένο)
1 γεμάτο κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κ. γλυκού κουρκουμά
1 κ .γλυκού δεντρολίβανο
1/2 κ. γλυκού κάρυ
1/2 κ. γλυκού θυμάρι
1 κ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
10 γρ. πετιμέζι
50 γρ. κέτσαπ (δείτε πώς να φτιάξετε μόνοι σας εδώ)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε τα φιλέτα μας με ένα κοφτερό μαχαίρι πάρα μα πάρα πολύ λεπτές λωρίδες.
Τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε.
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 220oC αέρα και κάτω αντίσταση (ή σκέτο αέρα), αδειάζουμε το γύρο μας σε ένα μεγάλο ταψί, τον απλώνουμε να πάει παντού και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας όποτε χρειαστεί!
Δε χρειάζεται λιπαρή ουσία γιατί θα βγάλει λαδάκι μόνο του το κοτόπουλο και δε κολλάει στο ταψί!!
Είμαι σίγουρη ότι δε θα έχετε ξαναφάει τόσο μαλακό κρέας!
Καλή επιτυχία!
Είμαι η Mamangelic, μαμα της Αγγελικής δηλαδή -και του Αλέξανδρου βέβαια (ε καλά, στην ταυτότητα γράφει Γκανασούλη Γεωργία Ειρήνη), έχω σπουδάσει διατροφολόγος διαιτολόγος αλλά μ’ έχει κερδίσει το food blogging μιας και σ’ αυτό έχω καταφέρει να συνδυάσω τις γνώσεις απ’ τις σπουδές μου με την αγάπη μου για το φαγητό και τη ζαχαροπλαστική.Σκοπός μου είναι ένας.. Η διάδοση μιας πιο σωστής και θρεπτικής διατροφής για όλους και εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή το καταφέρω!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο