Αυτή η σάλτσα είναι ιδανική για να φτιάξετε πίτσα με λαχανικά γιατί έχει υπέροχη γεύση και δυνατό άρωμα!
(για 2 βαζα του 1/2 κιλού)
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
10 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
3/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/4 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σουπ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα πολύ καλά, σε δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκόολ.
Ρίχνετε τις ντομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη και δάφνη, χαμηλώνετε ακόμα τη θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχει προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για ακόμη 5 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να κρυώσει καλά. Αφαιρείτε τη δάφνη και διατηρείτε τη σάλτσα στο ψυγείο σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν βάση για πίτσα ή μακαρονάδα.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε μπορείτε μόλις κρυώσει η σάλτσα ντομάτας με βασιλικό για πίτσα να την περάσετε από το μπλέντερ για πιο λείο αποτέλεσμα.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο