400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
130 γρ. μέλι
4 γρ. κανέλα (1 κ.γ. γεμάτο)
1/2 κ. γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κ. γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
ξύσμα από 3 μανταρίνια
80 γρ. φρέσκο χυμό από μανταρίνια
10 γρ. κονιάκ (ή αν δε βάλετε +10 γρ χυμό)
150 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
3 γρ. αλάτι
1/2 κ. γ. μπέικιν
1/3 κοφτό κ. γ. σόδα
235 γρ. νερό
360 γρ. μέλι
2 φλούδες από μανταρίνια μικρά
τη φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρολίτσα (πχ. απ’ αυτές που βράζουμε γάλα) και μετράμε 5 λεπτά (απ΄το σημείο βρασμού).
Αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε να φτιάξουμε τα μελομακάρονα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός του αλευριού και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και έτοιμη η ζύμη μας!
Τόσο απλό!
Μπορείτε αν θέλετε να «ζυμώσετε» ίσα ίσα για σιγουριά (μήπως δεν έχουν ανακατευτεί καλά) αλλά για ελάχιστα!
Αφήνετε να σφίξει για 10 λεπτάκια και κατόπιν πλάθετε τα μελομακάρονα σας (28γρ. το κάθε ένα), αν θέλετε για την τσαχπινιά κάνετε και σχεδιάκι και ψήνετε στους 180oC στη μεσαία σχάρα, αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρωματάκι (τα κοιτάμε κυρίως απ΄την κάτω μεριά).
Μόλις τα βγάλουμε, έτσι καυτά καυτά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε περίπου 18-20 δευτερόλεπτα τουμπάρωντας τα συνέχεια (μπορείτε αν θέλετε να σιροπιάσετε μόνο ένα για δοκιμή και να μετρήσετε το χρόνο για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, μπορεί δηλαδή να σας αρέσει μελωμένο στα 23 δευτερόλεπτα ή στα 15. Κατόπιν συνεχίζετε με τα υπόλοιπα με το χρόνο που επιθυμείτε).
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με καρύδι!
Απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Σκοπός μου είναι ένας.. Η διάδοση μιας πιο σωστής και θρεπτικής διατροφής για όλους και εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή το καταφέρω!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο