Ποιος δεν αγάπησε μια απλή πάστα σολομού με λίγη κρέμα γάλακτος αρωματισμένη με λίγο ξύσμα λεμονιού. Γιατί και στην μαγειρική ισχύει ουκ εν τω πολλώ το ευ!!
Ριγγατόνι ζυμαρικά ή άλλο σχήμα ζυμαρικών
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο και βρασμένο
2 φιλέτα σολομού περίπου 300γρ
5 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι
μαϊντανός ψιλοκομμένος ή ρόκα
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου . Κρατάτε 4-5 κουταλιές της σούπας ζωμό από τα ζυμαρικά για την σάλτσα . Κρυώστε κάτω από τρεχούμενο νερό και στραγγίξτε.
Αν έχετε καλάθι ατμού μπορείτε να ατμίσετε το σολομό πάνω από τα ζυμαρικά ή να τον βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρέστε το δέρμα και κόψτε σε κομμάτια.
Αναμίξτε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και την κρέμα γάλακτος μαζί, και αλατοπιπερώστε. Αν χρειαστεί, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό για να γίνει πιο αραιή η κρέμα.
Σε ένα μπολ ρίξτε τα ζυμαρικά τον αρακά την ρόκα ή τον μαϊντανό στην κρέμα, περιχύστε με το σολομό και ανακατέψτε ελαφρά.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε νε την φτιάξετε και με καπνιστό σολομό ή κονσέρβας
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο