Τόσο εύκολο και νόστιμο που δεν θα το πιστεύετε! Φτιάχνεται μόλις σε 20 – 25 λεπτά και θεωρώ ότι είναι το ιδανικότερο μεζεδάκι για κάτι στα γρήγορα!!!
4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα κομμένο σε μπουκιές
1 κουτ. σουπ. αλεύρι
1/2 κιλό λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
5 φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε ελαφρά. Σκουπίζετε το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα υγρά του και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ακουμπάτε απαλά τα κομμάτια μέσα στο τηγάνι και τα αφήνετε να ροδίσουν για 4 λεπτά από κάθε μεριά.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μανιτάρια. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί, αφήνετε το κρασί να εξατμιστεί προσθέτετε το θυμάρι και τα κάστανα, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 5 ακόμα λεπτά.
Ανοίγετε το καπάκι, γυρίζετε το κοτόπουλο και το μαγειρεύετε για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με πράσινη σαλάτα ή βραστές πατάτες.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με χοιρινό, κατά προτίμηση σπάλα κομμένη σε μπουκιές.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο