Φουσκωτοί τραγανοί, υπέροχοι με σάλτσα αμυγδάλου που δύσκολα σταματά κανείς μόνο σε έναν!! Απαραίτητα τα μύδια σας να είναι φρέσκα και γεμάτα!
1/2 κιλό μύδια χωρίς το κέλυφος φρέσκα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
1 κουτάκι μπύρα παγωμένη (330ml)
2 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
2 φλιτζάνια αμύγδαλά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
Πλένετε πολύ καλά τα μύδια και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε με σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά τη μπίρα μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη για 10′.
Φτιάχνετε τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Βάζετε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βουτάτε τα μύδια στο κουρκούτι και μόλις το λάδι κάψει, τα ρίχνετε στο τηγάνι. Τα γυρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τηγανίζετε για 1′- 2′ μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε την ίδια συνταγή να την συνοδεύσετε και με μια απλή σκορδαλιά
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο