500 γρ. φαρίνα ολικής
3/4 φλ. ζάχαρη καρύδας Biosophy + 2 κ.σ.
3/4 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. νερό
500 γρ. μήλο καθαρισμένο
1/2 φλ. σταφίδα
1/2+1/2 κ.γ. κανέλα Κευλάνης
Σε μια λεκάνη ρίχνω την ζάχαρη, την κανέλα, το ηλιέλαιο κ το νερό. Ανακατεύω κ προσθέτω την φαρίνα. Ανακατεύω με τα χέρια καλά κ φτιάχνω μια ζύμη αρκετά συνεκτική.
Την χωρίζω σε δύο μέρη (3/5+2/5) κ τυλίγω κάθε μπάλα ζύμης με πλαστική μεμβράνη. Τις βάζω στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Μισή ώρα πριν συμπληρωθούν οι 6 ώρες, καθαρίζω κ τρίβω τα μήλα, τα βάζω σε σουρωτήρι κ τα πιέζω για να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Βάζω το μήλο σε ένα μπολ κ το ανακατεύω με τις 2 κ.σ. ζάχαρη, την σταφίδα κ την κανέλα κ ανακατεύω.
Κατόπιν βγάζω τις μπάλες ζύμης από την κατάψυξη κ τις τρίβω χωριστά με μαντολίνο ή χοντρό τρίφτη.
Βάζω σε αντικολλητικό ταψάκι ή ψηλό σκεύος πυρίμαχο τα τρίμματα της μεγάλης μπάλας (3/5), από πάνω απλώνω το μείγμα μήλου κ τελειώνω με τα τρίμματα της δεύτερης μπάλας (2/5).
Ψήνω στον αέρα για 1 ώρα στους 150 C.
Την βγάζω από τον φούρνο κ περιμένω υπομονετικά να κρυώσει ΠΟΛΥ καλά για να την κόψω.
Ιδανικά καταναλώνεται την επόμενη μέρα που έχει σφίξει η γέμιση κ είναι πιο νόστιμη!
Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο